Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Foto Rabbits

Bib zoekt raamschrijvers

Bibliotheek Neteland doet ook volgend jaar weer mee met de Weesgedichtenactie.

De bib organiseert daarom op 18 oktober, van 19 tot 22 uur, een workshop raamschrijven.

De workshop is gratis. De plaatsen zijn beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap:: https://herentals.bibliotheek.be/agenda/workshop-raamschrijven-0

Theatervoorstelling PLUS

He stadsbestuur en Huis van het Kind organiseren in samenwerking met CM en de Gezinsbond Herentals een theatervoorstelling over plusouderschap. Alle mooie en moeilijke kanten komen aan bod.

De voorstelling heeft plaats in cc ’t Schaliken op vrijdag 20 oktober, om 20 uur. Na de voorstelling is er ook een infomarkt.

Tickets kosten 8 euro of 1,60 euro voor houders van een UiTPAS met kansentarief en zijn te koop in cc ‘t Schaliken.

Ik doe het straks wel, eerst nog wat lezen … BLABLABLA

Geen excuses: laat een screeningsmammografie nemen. Vroegtijdige opsporing is immers de beste bescherming tegen borstkanker.

Laat van uw vijftigste tot uw zeventigste elke twee jaar een screeningsmammografie nemen. Een screeningsmammografie kan afwijkingen in de borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat u er zelf iets van merkt. Borstkanker kan al in een vroeg stadium worden opgespoord. Tijdig opsporen is belangrijk. Doordat de ziekte vroeger wordt vastgesteld, kunnen verwikkelingen of een (zwaardere) behandeling worden vermeden en is de kans op volledige genezing groter.

U krijgt van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief als u tot de leeftijdsgroep behoort en het twee jaar geleden is dat u een mammografie liet nemen.

Meer weten over het bevolkingsonderzoek? Bel gratis naar het Centrum voor Kankeropsporing op 0800-60160 tussen 9 en 12 uur en 13 en 16 uur, stuur een e-mail naar info@bevolkingsonderzoek.be, of surf naar https://borstkanker.bevolkingsonderzoek.be/. Heeft u vragen over uw persoonlijke medische situatie, contacteer uw huisarts.

 

Test BE-Alert op 5 oktober

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we u graag snel verwittigen. Daarom beschikt Herentals over BE-Alert, een systeem dat u informeert bij een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op donderdag 5 oktober zullen we dit systeem testen.

Op 5 oktober kan u een bericht ontvangen van het nummer 1789, een telefonische oproep van het nummer 0477-77 77 55 en/of een e-mail van het mailadres no-reply@be-alert.be.

In het bericht zal deze tekst staan: BE-Alert stad Herentals - Dit is een alarmeringstest, geen reactie vereist. Meer info over de werking van BE-Alert op www.be-alert.be.

Door BE-Alert te testen, kan onze gemeente de interne alarmeringsprocedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Voor inwoners die nog niet zijn ingeschreven, biedt deze test bovendien een mooie gelegenheid om dit alsnog te doen op de website www.be-alert.be.

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we u kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht sturen naar iedereen die impact kan ondervinden van een noodsituatie.

Zo kan u op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, zoals ramen en deuren te sluiten bij een brand.

Om een testbericht te ontvangen moet u zich registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf vandaag nog in en test mee op donderdag 5 oktober!

Het is belangrijk dat u uw profiel op BE-Alert goed onderhoudt. U kan uw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen.

Bovendien kan u tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast uw thuisadres zeker ook uw werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie).

Dit doet u in slechts enkele stappen:

• Surf naar www.be-alert.be

• Meldt u aan met uw e-mailadres en het paswoord dat u koos bij uw registratie

• Kijk uw gegevens na en pas deze indien nodig aan

• Klik onderaan op de knop ‘Bevestigen’.

 

Maak uw kringlooptuin winterklaar

Op 24 oktober om 19.30 uur organiseert IOK Afvalbeheer, in samenwerking met Vlaco, een infoavond over het winterklaar maken van de kringlooptuin. Plaats van afspraak: IOK Afvalbeheer, Antwerpseweg 1 in Geel. Deze infoavond is gratis, maar inschrijven is verplicht.

Eind oktober zijn de dagen al serieus gekort en komt de behoefte om meer tijd in huis door te brengen waarschijnlijk spontaan bij de meesten op. Net zoals de eerste zonnestralen in het voorjaar de schoonmaakkriebels aanwakkeren, bekruipt velen in de herfst het gevoel om de tuin op te ruimen. Maar wees toch niet te drastisch met die opruimwoede, want terwijl u lekker warm binnen zit, blijft een heel netwerk van leven onder en boven de grond zijn gangetje gaan en kan u helpen om hen de winter aangenaam te laten doorbrengen. Tijdens deze infosessie zet een Vlaco-lesgever u alvast op weg.

Voor meer informatie kan u terecht bij IOK Afvalbeheer op het telefoonnummer 014-53 50 15 of via e-mail: maryse.lambrechts@iok.be. Inschrijven voor deze infoavond doet u via www.iok.be/activiteiten2023.

Foto Rabbits.

Foto Rabbits

Deel dit artikel